Historia

Kipinä the Spiders yhtyeestä syttyi vuonna 1961. Varsinainen sytytys tapahtui vuonna 1962, ja meno oli päällä vuosina 1963 – 1965, jonka jälkeen armeija kutsui. Alkujakson viimeisen keikan soitimme Ruissalon monotansseissa 31.1.1965, yhdessä Victors-yhtyeen kanssa.

Kaikki alkoi Norssissa syksyllä 1961. Silloin haitaria soitti nykyinen basistimme Kai Kivikoski, kitaraa Timo Venho sekä Hannu Jalonen, ja rumpuja Mauri Lipokoski.

Treenikämppämme oli 60-luvulla Virusmäentiellä, Tarmo-taloa vastapäätä. Soitimme muun muassa monotansseissa, Ruissalon kansanpuistossa ja työväentaloilla. Otimme myös osaa 11.10.1964 kitaraorkestereiden SM-karsintakilpailuihin konserttisalissa. Kisan ylituomareina olivat vastikään Suomeen saapuneet Renegadesit, jotka myös esiintyivät samassa tilaisuudessa ”tunnin show-ohjelmalla”. Timo Venhon mukaan kisan voitti Timo Tavio ja The Sharks kappaleella Tennessee Waltz.

Vuosien aikana mukana the Spidersissa oli myös Rauno Alkio ja Risto Aaltonen. Nykyinen kokoonpano; Timo Venho, Hannu Jalonen, Renato Casagrande ja Kai Kivikoski muodostui jo vuoden 1963 syksyllä. Seuraavaa keikkaa saikin sitten odottaa kokonaiset 40 vuotta!

Vuosien tauon jälkeen kokoonnuimme tammikuussa 2006 Naantalin Aurinkoisessa, Aurakadulla. Esitimme toisillemme kysymyksen: otammeko osaa Föribeat-musiikkitapahtumaan 13.05.2006 Kårenilla, jossa esiintyy muitakin 60-luvun turkulaisia bändejä. Päätimme osallistua puolen tunnin ohjelmalla. Ainoastaan Kai Kivikoski oli soittanut aktiivisesti eri tanssiorkestereissa tämän soitonsiirron aikana, joka kesti 40 vuotta 3 kuukautta ja 13 päivää Kårenin esiintymiseen. Tiiviin neljän kuukauden kertaus-/harjoitusjakson jälkeen saimme kasaan tarvittavan ohjelmiston, joka on taltioitu dvd-levylle. Samana iltana, Föribeat-konsertin jälkeen,  esiinnyimme Prankulla, jossa vietettiin kolmen henkilön syntymäpäiviä. Saimme käyttää Topi Maineksen yhtyeen laitteita, omia kun ei vielä kunnollisia ollutkaan.

Vuoden 2006 Föribeat-tapahtuman jälkeen hankimme asianmukaiset vahvistimet, PA-laitteet, uudet kitarat ja laulu- sekä rumpumukrofonit. Esiintymisiä mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa on ollut sen jälkeen, aivan kuten silloin alkuaikoina.

Katso tulevia ja menneitä keikkoja tästä

 

Linkkejä

Turkulaisen Kitaramusiikin Harrasteseura ry
Föribeat